Ondřej Soukup o zvířatech a muzikálu Mauglí: Buď se narodíte jako zajíc, nebo jako vlk

2. červen 2013

Kritická situace na některých tocích Česka se odrazila i ve vysílání Víkendového Poledního Radiožurnálu. Nedělní host moderátorky Patricie Strouhalové, kterým byl hudebník a skladatel Ondřej Soukup, mimo jiné zavzpomínal na povodně, které postihly Prahu v roce 2002.

„Tehdy jsem bydlel v Mostecké ulici u Karlova mostu. Museli jsme opustit své domovy, ale já jsem zůstal,“ popisuje Ondřej Soukup, který chtěl po nějaké době vyjít z domu, ale nemohl, protože přede dveřmi ležely pytle s pískem. Nakonec z bytu odešel a když se vrátil, centrum Prahy bylo vylidněné. „Byl to mystický zážitek,“ vzpomíná.

Čtěte také

Apokalyptické myšlenky prý má poměrně často. „O konci světa nepřemýšlím, ale vím, že přijde. Vždyť sami sebe ničíme. Jsme šílenci,“ tvrdí známý hudební skladatel, který zpočátku ani netušil, že se bude živit tím, co ho baví. „Když jsem unavený, tak si jeden odpočinu a pak začnu opět pracovat,“ nastiňuje svůj životní styl.

Už téměř rok pracuje na novém muzikálu Mauglí. „Začne se zkoušet ve druhé polovině července,“ vysvětluje Ondřej Soukup. Nervozní však zatím není. „To přijde až před premiérou,“ uvažuje a zdůrazňuje, že muzikál není určený přímo dětem. „Můžou přijít, ale představení je psané pro dospělé,“ říká k tomu a přirovnává lidi ke zvířatům. „Od zvířat se totiž dozvíme i to, co jsme o sobě nevěděli,“ dodává.

Proč se věnuje nejradši muzikálům a filmové hudbě? Které hudební skladatele by nejradši potkal a na co by se je zeptal? I to se dozvíte při poslechu záznamu rozhovoru, který najdete v úvodu tohoto článku.

Záznam celého rozhovoru s Ondřejem Soukupem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio