Gastro je dřina a Zdeněk Pohlreich je nejlepší, tvrdí kreativní šéfkuchaři

20. březen 2024

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly kreativní šéfkuchaře jedné gastronomické skupiny se jmény Jirka a Tomáš. Ve čtveřici pak probírali, proč jsou trendy langoše, zda by jedli katův šleh a trdelník a jestli je ještě huj nebo už fuj dávat si k jídlu oblohu.

Ivanu hlavně zajímalo, co znamená, když si člověk na živobytí vydělává kreativním šéfkuchařstvím. Kluci jí vysvětlili, že oni jsou těmi, kdo pro restaurace vyvíjí koncept - co se bude vařit a jak by to papání mělo vypadat, aby měla vývařovna ten správný vibe. 

Rozdivočelá Ivanka pak ještě přišla s nápadem, že by si Zuzana měla založit restauraci s hrachovými jídly, což se ale mužům příliš nelíbilo. Hoši pak svou profesi ještě dovysvětlili v tom smyslu, že dělají kolaborace, pop-upy a setkávají se s farmáři. 

Zuzana také oprášila své téměř nulové vědomosti o gastru a ptala se, jestli jsou ještě moderní jídla, na kterých jsou naházené květiny a jadérka granátových jablek. Kreativní šéfkuchaři se tomu jen smáli a tvrdili, že trendem je hlavně jednoduchost.

Trochu více se muži rozpovídali u tématu langošů, které oba s radostí připravují. Langoše dělají klasické i takzvaně s twistem třeba ho posypou smaženým kuřetem nebo medvědím česnekem.

Zuzana a Jirka s Tomem se pak vyznali ze své lásky k Zdeňku Pohlreichovi a mohlo se jít pomalu domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že gastro je hlavně dřina a strouhání.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.