Český rozhlas nabízí na webu u vybraných stanic vysílání s vysokou zvukovou kvalitou ve formátu FLAC

18. červen 2021

Český rozhlas vychází vstříc všem zvukovým fajnšmekrům, kteří si chtěli on-line vysílání veřejnoprávního média poslechnout v opravdu vysoké zvukové kvalitě. U vybraných stanic nabízí nyní jako novinku i audioformát FLAC.

„Pro fanoušky stanic D-dur, Jazz, Wave a Vltava, kde je výrazný podíl hudby nebo audio náročného obsahu, jsme na mujrozhlas.cz/zive připravili naprostou lahůdku. Možnost poslechu živého vysílání ve formátu FLAC: jednoduše řečeno v maximální kvalitě, bez jakékoliv ztráty jediné jedničky a nuly v přenosu,“ uvedl ředitel Nových médií Českého rozhlasu Jiří Malina.

K vysílání v nejvyšší zvukové kvalitě se dostane uživatel jednoduše. Stačí si spustit konkrétní stanici a v menu "Možnosti" si zvolit položku „Nejvyšší kvalita FLAC“. Novinku, kterou jsme přichystali pro naše posluchače, bylo možné realizovat zcela bezplatně, a to oboustranně, díky sdružení CESNET. Uživatelé s televizory připojenými k internetu mohou zkusit podporu tohoto formátu v rámci jeho internetového prohlížeče.

autor: lukpo
Spustit audio

Související