Lokální DAB+ multiplex v saském Chemnitzu se připravuje na start

24. leden 2023

Kousek za českými hranicemi se připravuje na start další rozhlasová síť. V saském městě Chemnitz proběhly v uplynulých dnech testy chystaného lokálního DAB+ multiplexu. Experiment obsahoval podle Rundfunkforum dvě stanice.

„Odpoledne 19. ledna bylo na zkoušku zapnuto vysílání multiplexu DAB+ Chemnitz na kanálu 5B, (…) K dispozici byly dva programy, a to "egoFM" a Uniradio s identifikací "Radio UNiCC". Kolem 20. hodiny byl kanál 5B pravděpodobně opět offline,“ informoval 20. dubna na diskusní platformě Rundfunkforum.de uživatel Sven2501. Zkušební vysílání naznačuje, že ostrý start lokální sítě pro Chemnitz (Saskou Kamenici) už se blíží.

Rozhlasová síť DAB+ Chemnitz má být jedním ze šesti připravovaných multiplexů v sousední spolkové zemi, které mají odstartovat již na jaře letošního roku. Programové nabídka by měla obsahovat nejen dva zmíněné programy, ale i osm dalších, z těch známějších například lulu.fm nebo Schlager Radio, které vysílá i v české síti COLOR DAB+. Předpokládaným vysílačem pro nový multiplex má být saský Reichenhain.

autor: lukpo
Spustit audio

Související