Majitel Skylinku přerušil jednání s provozovatelem O2 TV, programy Canal+ Sport mu nenabídne

27. září 2022, aktualizováno

Provozovatel placené služby O2 TV nebude svým zákazníkům nabízet tematické programy Canal+ Sport. Francouzská skupina Canal+ upozornila, že jednání o zařazení těchto stanic ukončila. Oficiálním důvodem, který poskytla novinářům jsou jednání, která ustrnula na mrtvém bodě. Kromě Skylinku a freeSATu tak nabídne tyto stanice pouze T-Mobile TV.

„Počty nových zákazníků, které jsme díky programu získali, jsou několikanásobně vyšší, než jsme plánovali. Jsme tak v situaci, kdy na dalších partnerstvích nejsme závislí. Jednání s O2 se za poslední více než měsíc nikam neposunula, proto jsme se rozhodli je ukončit. S jejich obnovením minimálně do konce aktuálního ročníku Premier League nepočítáme,“ uvedl mj. Ladislav Řeháček, viceprezident společnosti Canal+ Luxembourg pro ČR a Slovensko.

Při zamyšlení nad tímto vyjádřením není aktuální výsledek jednání nijak překvapivý. Společnost O2 patří mezi nejvýznamnější hráče placené televize na českém trhu a nabízí divákům řadu atraktivních soutěží včetně Ligy mistrů UEFA, domácí Fortuna ligy nebo hokejové Extraligy. Canal+ může tak brát toto nedokončení jednání jako určité oslabení svého konkurenta na trhu, kterému bude v nabídce chybět nejprestižnější evropská liga.

I přes dlouhotrvající a usilovné vyjednávání se v tuto chvíli nepodařilo najít se zástupci Canal+ Sport shodu. Nabízené podmínky nejsou pro nás nyní akceptovatelné. Vysílací práva na Premier League jsou k dispozici až na tři sezony, takže v jednání plánujeme pokračovat i pro nadcházející období," potvrdil mluvčí O2 TV Sport David Solnař. Podle posledních hospodářských výsledků má firma více než 620 tisíc televizních zákazníků.

autor: lukpo
Spustit audio

Související