O pořadu On Air

Reportáže, recenze, rozhovory i názorová publicistika z proudového vysílání.

Každý pracovní den od 7:00 do 17:00 o víkendu pak od 8:00 do 17:00 s polední „pauzou“ na dva pořady a v průběhu celého týdne od 19:00 do 20:00 (kdy nás můžete hodinu slyšet na FM frekvencích stanice Vltava) pro vás připravujeme proud vysílání nabitý muzikou, kulturními tipy a redakčními příspěvky na nejrůznější témata.

Ranním blokem On Air vás provázejí dvě moderátorské dvojice, se kterými si užijete například pravidelnou rubriku Deska týdne Radia Wave, v níž se podrobně věnujeme vybraným aktuálním albům. Každý den hrajeme taky speciální „retro flák“, tedy skladbu staršího data, kterou vybírají a komentují osobnosti české kulturní scény.

V následujících dvou blocích On Air vás čekají další příspěvky od redaktorů a redaktorek Radia Wave – od hudebních, filmových či divadelních recenzí přes reportáže až po vlastní názorovou publicistiku. V pravidelných rytmech se v denním proudu objevují stálé rubriky (např. technologická nebo gastronomická), v průběhu celého dne vám nabízíme celorepublikový kulturní servis. Odpoledne nechybí druhé kolo soutěže o atraktivní ceny a každý den vám přinášíme i živé rozhovory se zajímavými hosty na široké spektrum aktuálních témat. Po 17. hodině slýcháte koncentrovanější podobu některých pořadů (Za vodou, Universum, Diagnóza F), které se v tomto roce staly přirozenou součástí denního proudového programu.

Od 19. hodiny nás můžete na hodinu naladit na FM frekvencích sesterské stanice Vltava.

Hudební selekce v denním proudu On Air je postavená na tom nejlepším ze světa současného inteligentního popu, indie rocku, urban muziky a elektronické hudby. Z úterního pořadu Factory Radia Wave putuje do pravidelné rotace deset novinek, které se v playlistu potkávají se staršími a prověřenými tracky. Podstatnou část hudebního výběru tvoří i nejnovější tvorba českých muzikantů, producentů a kapel, které Radio Wave aktivně objevuje mimo jiné v talentovém pořadu Startér.

Pořad připravuje: redakce a moderátoři Radia Wave

Historie pořadu: On Air vysíláme od roku 2012

Další pořady