V relaci o vaření, kde působím 12 let, se snažím popularizovat českou kuchyni. Uvádím většinou recepty typicky české, ale i recepty, které obsahují suroviny pozapomenuté či opomíjené. Nebráním se však ani novým kuchařských trendům, i přesto, že nejsou úplně mojí srdeční záležitostí. Mojí největší snahou je popularizovat a propagovat českou kuchyni, naše národní dědictví.
Mám ráda opery, především italské a české. Miluji dopisovou árii Cavaradosiho z Toscy, arii Když cizinou jsme bloudili z Dvořákova Jakobína. Skláním se nad uměním Mozarta a Vivaldiho. Tahle muzika mě dokáže uklidnit a hodit do pohody. Také mám ráda dobrou kávu.
Všechny články
-
Zdravý talíř ze zeleniny vařené v páře
Léto se blíží, čerstvé zeleniny je v zahrádkách i obchodech dostatek. Pojďme připravit ze zeleniny lákavý pokrm. Nejen, že si pochutnáme, ale i oko si přijde na své.
-
Bábovka z litého kynutého těsta
Co takhle připravit pravou nefalšovanou českou kynutou buchtu, upečenou v bábovkové formě!
-
Vepřová krkovice podle paní nadlesní
Sušené houby a tymián - to je skvělá kombinace. Obojí báječně rozvoní plátky krkovice a určitě si pochutnáte.
-
Pišťulky. Silně návykové mandlové lupínky
Před tímto receptem musíme varovat, protože toto pečivo je silně návykové. Jakmile jednou začnete mandlové plátky chroupat, nevíte, kdy přestat, až když je mísa prázdná.
-
Menu svobody. Jak se vařilo před 80 lety
Dlouholetá rozhlasová kuchařka Mirka Kuntzmannová připravila k 80. výročí Českého rozhlasu Plzeň speciální menu. Přejeme vám dobrou chuť!
-
Ryba na hřebíčku a česnekovém másle
Ryba by neměla na našem jídelníčku v žádném případě chybět. Vyzkoušejte třeba tuhle voňavou variantu.
-
Mrkvový dort. Odlehčené mlsání
V tomto receptu nenajdete mouku. Je nahrazena strouhankou ze sušenek nebo piškotů. V těstě je spoustu mletých mandlí a hlavně mrkev.
-
Vařená vejce s hořčicovou omáčkou. Bude vám chutnat teplá i studená
Vajíčkové saláty, pomazánky či tlačenka jsou nejčastější dobroty pro likvidaci vařených vajec. Pochutnáme si i na hořčicové omáčce, kterou servírujeme k vajíčkům natvrdo.
-
Nugátové řezy. Pohrajte si s ozdobením
Když si tyto řezy velikonočně ozdobíte, budou se na svátečním stole krásně výjimat.
-
Šmigrustovka. Velikonoční polévka
Recept pochází z Moravy. Název je odvozený od slova šmigrus, což je krajové označení pro velikonoční pomlázku.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »