O pořadu Dva na Dvojce

Zajímavosti ze světa vědy, techniky, medicíny, biologie, historie nebo antropologie, postřehy a tipy známých osobností. Poradna s renomovanými odborníky a odbornicemi.

Kde na světě se denně prodá nejvíc čokolády? Proč jsou americké taxíky žluté? Jak vlastně bylo vynalezeno vteřinové lepidlo? A kde se nachází nejdelší plot na světě? Nejen na tyto otázky nabídne odpověď dopolední vysílání Dvojky.

Pojďte se každé všední dopoledne nejen pobavit, ale také se něco nového dozvědět. Vaše oblíbená moderátorská dvojice Šárka Volemanová a Jiří Holoubek vám v rubrice „Věděli jste, že…?“ prozradí třeba to, že člověk sám sebe nikdy nepolechtá, že má cvrček uši pod koleny anebo to, že vyhlášená Eiffelova věž měla původně stát v Barceloně. Ve vysílání uslyšíte také Halinu Pawlowskou, Milana Šteindlera a další známé hlasy, tentokrát v netradičních rolích tipujících.

Po 10. hodině vás čeká jako už tradičně poradna, kde moderátoři společně s odborníky hledají cestu, jak se nejlépe vypořádat s peripetiemi, které píše život. Těšit se můžete i na Červený koberec Aleše Cibulky, který přináší aktuální pohled ze zákulisí společenských událostí.

Šárka Volemanová a Jiří Holoubek jako Dva na Dvojce každé všední dopoledne mezi 9. a 11. hodinou.

Kontakt:
dvojka@rozhlas.cz
tel. 221 55 25 25
sms 702 222 220

Historie:
Vysíláme od pondělí 14. ledna 2019. Audiozáznamy pořadu najdete k on-line poslechu po dobu jednoho měsíce po odvysílání v Celodenních záznamech.

Další pořady