Přijďte se podívat! Den otevřených dveří Českého rozhlasu Plzeň je opět tady

V sobotu 20. května pro vás otevíráme budovu Českého rozhlasu Plzeň. Zveme na prohlídku rozhlasového zákulisí, na setkání s lidmi, které znáte z vysílání a na bohatý program. Těšíme se na vás mezi 10. a 16. hodinou.

Den otevřených dveří ČRo Plzeň

Většinu návštěvníků jistě bude zajímat především živé vysílání, nahrávací studia a režie. Vše si budete moci prohlédnout. Vysílání budou v sobotu 20. května odbavovat Vladimír Šťovíček, Jaroslav Kopejtko a Iva Kokešová, zprávy bude chystat Štěpánka Zýková. Další moderátoři a redaktoři připravili spoustu zajímavých aktivit. Ukážou vám rozhlasovou práci a ledacos si budete moci i sami vyzkoušet, třeba čtení zpráv nebo digitální střih.

Pestrý program jsme pro vás připravili nejen uvnitř naší rozhlasové budovy, ale i venku. Hlavními hosty budou písničkář Josef Fousek, herci Antonín Procházka a Martin Stránský. Zahraje orchestr Tremolo, dechová hudba Úhlavanka, vystoupí folklorní soubory Meteláček a Úsměv Horní Bříza. O vaši přízeň se budou ucházet mažoretky, Žongléros ansámbl i členové muzikálového souboru Divadla J. K. Tyla. Připravena je také ukázka oblíbené zumby nebo stanoviště Českého červeného kříže. Program před budovou Českého rozhlasu Plzeň uvádí Stanislav Jurík.

Martin Stránský

Pro malé návštěvníky je přichystána Dětská stezka po stopách rozhlasového medvěda Edy. Hravě a s úsměvem provedou naše nejmenší posluchače moderátorky Iva Kokešová a Michaela Vondráčková. Dětské prohlídky startují v 10:30 a ve 12 hodin.

Čtěte také

Kromě toho vám nabídneme houbařskou poradnu s předsedou Mykologického klubu Plzeň Zdeňkem Hájkem. Přinese s sebou i čerstvě nasbírané houby a nabízí určení jarních hub i vám. Stačí je donést. Zajímavá bude i přednáška Lukáše Houšky o historii rozhlasové budovy a jejího okolí. Otevře se kreativní dílna Blanky Piškulové. Zájemci si budou moci vyrobit sypané svíčky, překližková zvířátka anebo drhanou drobnost. Pozveme vás do Rozhlasového muzea, představí se radioamatéři a letečtí modeláři.

Antonín Procházka

Český rozhlas Plzeň podporuje také projekt Zachraňme kůži. Během dne otevřených dveří si můžete v čase 10 – 14:30 nechat vyšetřit znaménka na kůži. Do provizorní diskrétní ambulance vedle zimní zahrady v budově plzeňského rozhlasu přijde MUDr. Barbora Divišová, Ph.D. z Dermatovenerologické kliniky Fakultní nemocnice Plzeň.

Navíc se budete moci v sobotu 20. května zúčastnit soutěže o báječnou cenu, kterou je pobyt v karlovarském hotelu Imperiál pro dvě osoby. Stačí během dne otevřených dveří úspěšně vyřešit zajímavou rozhlasovou hádanku.

autor: iko
Spustit audio

Související