Hradečtí rozhlasáci vzpomínají a hledí do budoucnosti. Oslavy 100 let rozhlasového vysílání u nás

18. květen 2023

Český rozhlas slaví v letošním roce 100 let od zahájení pravidelného vysílání. Toto významné výročí si Český rozhlas Hradec Králové připomene hned několika akcemi. Tou první je výstava v Muzeu východních Čech v Hradci králové s názvem Sto let je jen začátek, která bude zahájena vernisáží přesně v den oslav 18. května. 

O dva dny později pak budou mít posluchači možnost navštívit budovu Českého rozhlasu Hradec Králové v Havlíčkově ulici. Během Dne otevřených dveří v sobotu 20. května od 10:00 do 16:00 hodin provedou moderní budovou z počátku 20. století návštěvníky oblíbení moderátoři a redaktoři.

Sto let je jen začátek - oslavy stého výročí Českého rozhlasu

Vyvrcholením stých oslav bude v sobotu 3. června v areálu Stříbrný rybník Den s Českým rozhlasem Hradec Králové.

Čtěte také

Hosty celodenního programu, který začne v 10:00 hodin, budou zpěváci Michal Horák, Miloš Dvořáček, Andrea Šulcová, skupina Plavci a Helena Hamplová s dcerou Leontýnkou.

V přímém rozhlasovém přenosu od 12:04 hodin se v kulinářské soutěži utkají kuchařští mistři Radek Pálka, Láďa Hruška a Patrik Rozehnal a po 15. hodině přivítá své hosty v pořadu Na větvi s Halinou Halina Pawlowská.

Chybět nebudou taneční vystoupení Veroniky Lálové, skupiny T-BASS, footbagshow mistrů světa Tomáše Tučka a Patrika Černého, cestovatelské postřehy novináře Petra Voldána a připraveny jsou i ukázky výcviku policejních psů, sokolnictví, hasičské techniky a prohlídka historických škodovek.

Moderátorskou štafetu si po celý den budou předávat oblíbení moderátoři Jakub Schmidt, Jana Kudyvejsová, Zdena Kabourková, Lada Klokočníková, Pavla Kindernayová a Romana Joudalová. Součástí Dne s Českým rozhlasem budou také zajímavé poradny a atrakce pro děti.

autoři: Jakub Schmidt , baj
Spustit audio

Související