Operátor Teleko digital bude šířit svůj DAB+ multiplex v Praze z budovy City Tower

2. červen 2023

Příbramská společnost Teleko digital získala pro šíření signálu svého DAB+ multiplexu na území Prahy novou kótu City Tower. Tato změna souvisí s plánovaným přesunutím původního vysílače na Rošickém stadionu, který je v havarijním stavu a neslouží již pro veřejnost. Stejný krok musí realizovat i další subjekty, který tento objekt využívaly.

Čtěte také

V případě kóty City Tower se plánovaný kanál ani výkon nemění. Nadále tedy bude multiplex TELEKO DAB fungovat na kanálu 11A s výkonem 199 Wattů. Nejvyšší budova v Praze se stává pro řadu telekomunikačních subjektů velmi atraktivní. V případě televizního signálu už ji využívá i společnost Digital Broadcasting, operátor DVB-T2 multiplexu 24, která odtud plánuje šířit i Regionální síť 7.

Kromě Prahy vysílá TELEKO DAB na kanálu 11A také pro Příbramsko. Součástí multiplexu jsou i stanice Českého rozhlasu, konkrétně regionální okruhy Hradec Králové a Sever. Dále jsou v síti přítomné také programy Rádio Proglas, Rádio 7, ZUN a DAB Plus TOP 40. Nabídku multiplexu plánuje rozšířit i připravovaná mladoboleslavská stanice Rádio Energic. Aktuální změnou v případě operátora Teleko digital je přechod sítě na severu Čech, konkrétně Liberecku, z kanálu 5D na 5A. Zároveň operátor připravuje brzké spuštění vysílače Hradec Králové - Stěžery.

autor: lukpo
Spustit audio

Související