Operátoři vyčkávají, co bude s televizí Sport 5 dál, její program vyplňují reprízy

19. leden 2022

Po dobu necelých dvou dnů vysílala tematická televize Sport 5 od pondělí 17. ledna pouze formát tzv. pomalé televize, klasický program se tu opět objevil až včera, ve večerních hodinách. Jde však o reprízy pořadů, jako je například Sport 5 kolem nás nebo KO magazín. Televize na dotazy novinářů ohledně své finanční kondice nereaguje.

Na podzim loňského roku přestala televize realizovat výrobu pořadů, jako je například Sport 5 kolem nás. Jeho reprízy s moderátorkou Barborou Hlaváčkovou aktuálně mohou diváci vidět ve vysílání, vůbec se však nedozví, kdy jsou do programu nasazeny. Podle informací portálu Digitální rádio přestal provozovatel Sportu 5 programová data dodávat operátorům již prakticky koncem loňského roku. EPG se tak v současné době nevysílá.

Ohledně kondice provozovatele stanice nemají jasno ani samotní operátoři. „Plány vysílatele pro další období nám nejsou známé,“ přiznává Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, která je provozovatelem satelitní televize Skylink.

Právě Skylink má jako jeden z řady operátorů tuto stanici ve své nabídce. Naše redakce se i z tohoto důvodu snažila kontaktovat přímo majitele stanice, podnikatele a motoristického závodníka Antonína Charouze, podle vyjádření ze sekretariátu jeho firmy na pražském Tišnově má být však zdravotně indisponován. Na zaslané dotazy možná odpoví příští týden.

Současné období koronavirové krize dopadá na řadu odvětví a televizní průmysl pochopitelně není výjimkou. Doplácejí na to primárně menší hráči. Sport 5 není zdaleka jediným projektem, který trápily nebo trápí existenční potíže. V uplynulých měsících například ukončila vysílání rocková televize Rebel 2 nebo teleshoppingová Klenot TV. Řada změn se udála na tuzemském rozhlasovém trhu, zejména v podání skupiny Media Bohemia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související