Kuchař a odborný poradce v gastronomii. Absolvoval hotelovou školu v Mariánských Lázních, poté pracoval více než třicet let v gastronomii, hotelnictví a odborném školství.
Od roku 2003 přiravuje pro posluchače Českého rozhlasu České Budějovice pořad Kuchařské čarování s pravidelnou porcí inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření
Všechny články
-
Salátové variace
Kuchařské čarování Petra Stupky je tentokrát veskrze jarní. Hlavní roli bude hrát křehká listová zelenina upravená do podoby nejrůznějších salátů.
-
Těstoviny a mnoho nápadů, jak s nimi čarovat v kuchyni
Těstoviny jsou hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Probere něco z historie i současné trendy, nabídne známé i neznámé recepty a mnoho nápadů.
-
Koření a kořenění a speciality z palačinek
Malý seriál o koření otevře ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Pak připraví palačinky a z nich italskou specialitu a také několik variací na téma palačinkový dort.
-
Vaječná tlačenka s houbami
„Vaječná tlačenka je velmi populární. Já ji rád připravuji i ve variantě s kyselými houbami, které vytvoří zajímavou mozaiku,“ říká kulinář Petr Stupka. Zkuste jeho recept.
-
Jehněčí maso a využití vařených vajec po Velikonocích
Na jehněčí maso se ve svém Kuchařském čarování zaměří Petr Stupka. Probere, k čemu se hodí ta či ona část z jehněte, a nabídne inspiraci na jehněčí pečeni třikrát jinak.
-
Delikatesy z jehněčího masa
Jehněčí maso od pradávna patřilo k oslavě jara a nového života. V současné době se ho ale u nás konzumuje málo, což je škoda. Je to jemná, přitom nutričně hodnotná lahůdka.
-
Velikonoční klasika
Mazanec, sekaná, beránek, jehněčí a také velikonoční kapr a špenátový štrúdl. Recepty na velikonoční klasiku nabízí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.
-
Beránek, mazanec, velikonoční cop
K Velikonocům patří sladké dobroty. Osvědčené recepty na tradiční mazanec, beránka nebo cop nabízí Petr Stupka. Upečte je, rozhodně jsou lepší než zajíci z rádoby čokolády.
-
Vaření s mocnými jarními výhonky, kvítky a lístečky
Naši pradávní předkové dobře věděli, jak mocné jsou všeliké jarní výhonky, kvítky, lístečky, dokonce i pupeny z různých stromů a keřů. Dnes už je to i vědecky doloženo.
-
Inspirace na lehké jarní menu
Salát z marinovaného lososa, kuře v kokosové omáčce a zelenině, jablíčko v županu a čokoládě. Inspiraci na lehké jarní menu nabízí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »