Po celoplošné televizi Naživo skončí i stejnojmenná videoplatforma, ztratila svůj význam

12. květen 2022

V následujících týdnech bude postupně utlumována videoplatforma Film Naživo, společný projekt HEAVEN'S GATE Viktora Tauše, JATEK78 a Cirku La Putyka. Její provozovatelé to oznámili na sociální síti Facebook. Film Naživo byl spuštěn 1. listopadu 2020 a svůj provoz ukončí 1. července. Autoři projektu uvedli, že už ztratil v současné době svůj smysl.

Čtěte také

„Snažili jsme v době zavřených divadel udržovat spojení mezi živou kulturou a diváky novými způsoby. V tom čase beznaděje pro nás byl každý stream koncertu či představení obrovskou dávkou energie. A doufáme, že pro Vás také,“ píší autoři projektu na Facebooku a dodávají: „Nyní jsou ovšem dveře divadel, klubů a koncertních sálů opět otevřeny dokořán a my cítíme, že přišla ta chvíle, kdy je správné platformu Film Naživo ukončit.“

Součástí projektu Naživo byla v minulosti i stejnojmenná celoplošná televize, kterou v jednom ze svých DVB-T2 multiplexů šířily České Radiokomunikace. Šlo o jeden z projektů s nejmenší délkou existence. Televize vysílala prakticky pouhé dva měsíce – od 20. listopadu 2020 do 18. ledna 2021. Po celou tuto dobu čelil projekt častým internetovým posměškům. Kromě večerních představení se tu totiž dlouhé hodiny vysílal pouze pohled do prázdného publika.

autor: lukpo
Spustit audio

Související