Rady do kuchyně: Jak uchovat citronovou kůru do těsta nebo čerstvé droždí
17. leden 2023
Dáváte do těsta citronovou kůru? Ušetříte si práci, když si ji připravíte dopředu. Stačí ji nastrouhat, smíchat s cukrem a skladovat v uzavřené nádobě v lednici.
Čerstvé droždí můžete mít také v zásobě. Stačí ho zabalit do alobalu a zamrazit. V mrazničce vydrží i čtvrt roku. Těsto, do kterého dáváte prášek do pečiva, zadělávejte vždycky studeným mlékem nebo vodou. Máte tak jistotu, že prášek začne účinkovat až ve vyhřáté troubě.
Zápach z květáku potlačíte, když ho budete vařit s trochou citronové šťávy. A ještě vlasové nudle. Nebudou se lepit, když při vaření do vody přidáte lžičku oleje. Jak sami slyšíte, i v kuchyni je třeba pár dobrých nápadů. Vaše Iva Hüttnerová.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Působí to, že si někdo nadiktoval, co tam chce opravit, říká Mejzlík k auditu digitalizace stavebního řízení
-
Hádka Jana Masaryka před smrtí se třemi muži? Stopa je i v českém archivu, pochází z letáku odboje
-
Němka podezřelá z útoku nožem na nádraží v Hamburku stane před soudem. Zraněných je 18
-
Jak jsme pokořili svět párkem v rohlíku