Retro Music TV s vlastní aplikací pro televizory Samsung, LG a Android TV

16. září 2021

Hudební stanice Retro Music TV vstupuje do prostředí televizorů s připojením k internetu. Společnost hybrid pro ni vyvinula aplikaci, která bude k dispozici pro značky Samsung, LG a také systém Android TV.

Provozovatel hudebního kanálu Retro Music TV našel další distribuční kanál, skrze který může dostat své vysílání k divákům. Nově budou moci tuto tematickou stanici sledovat i majitelé Smart TV, tedy televizorů připojených k internetu. Retro Music TV se s společností hybrid dohodla na vývoji aplikace pro značky Samsung a LG coby dva nejpopulárnější zástupce zobrazovačů na českém trhu a také systém Android TV.

Přítomnost aplikace už si redakce portálu Digitální rádio ověřila na LG OLED televizoru z roku 2019. V tuto chvíli je prozatím možné skrze danou novinku pouze vysílání Retro Musíc TV sledovat a není zatím možné nastavit kvalitu streamu, program přetáčet nebo pozastavit. Nízká kvalita obrazu by se měla podle zástupců hybridu zlepšit, firma na tom pracuje. Celoplošně je stanice dostupná v DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací.

autor: lukpo
Spustit audio

Související