Rozhlasová stanice ZUN v DAB+ multiplexu Teleko s podporou RadioDNS

20. leden 2023

Příbramská společnost Teleko zařadila do svého DAB+ multiplexu k rozhlasové stanici hybridní funkci RadioDNS, která kombinuje klasický a internetový příjem. Na novinku upozornila firma s praktickou ukázkou na sociální síti Facebook.

„Radio ZUN z TELEKO DAB multiplexu podporuje nově RadioDNS funkcionalitu, což mimo jiného umožňuje DAB ⇔WEBstreaming,“ informoval operátor v krátkém příspěvku, který je doplněn o praktickou ukázku ve formě videa. Na něm mohou zájemci vidět poslech stanice ZUN a její přechod mezi digitálním rozhlasovým vysíláním DAB+ a internetovou distribucí. Funkce je implementována jako doplňkový servis pro řidiče.

Na webu RadioDNS se uvádí, že tzv. Hybridní rádio je bezproblémová kombinace vysílacích a IP technologií pro vytvoření zážitku z rádia, který je lepší, než jaký lze poskytnout použitím obou technologií samostatně. Webové stránky obsahují například informace jak pro broadcastery, tedy vysílatele, tak výrobce přijímačů nebo dodavatele technologií. Na portálu RadioDNS lze najít také přehlednou mapu, kde se tato služba využívá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související