Soulož vám moc kalorií nespálí, běžte raději se psem, radí herec a úspěšný bojovník s nadváhou Martin Zounar

12. květen 2022

„Je jedno, jestli si dáš jablko nebo cukr do kávy. Tělo si řekne. Já večeřím i v 11 hodin,“ ujišťuje herec moderátorku Terezu Kostkovou v Radiocafé Vinohradská 12. „Aby člověk třeba od šesti hodin nejedl, je mýtus. To je pak hlad, a ten nesmíš mít. Když nemáš hlad, nemáš ani chuť.“ Co najdete v jeho herecké šatně? Které slavné herce zažil v Národním divadle? Předává svoji dobu dceři Klaudii? Co na něj čeká v létě a co prozradil ze svého soukromí? Poslechněte si v audiu.

„Začal jsem hubnout před rokem a půl v období covidu. Dostal jsem se na kvalitní jateční váhu 121 kilo. To je tak, že když se sprchujete, tak vám ta voda cáká před chodidla. Tím, že jsem nehrál, tak jsem se začal jinak oblékat. Začaly to být jen kraťasy, tepláky a velká mikina. Bylo to odporný! I zdravotně to začalo být problematické,“ vypráví.

Jak z toho ven

„Hlídat kalorie je základem. Ale jakmile si něco zakážete, je to špatně. I kachna se dá,“ ujišťuje Martin Zounar. „Důležité je to rozfázovat, aby člověk mohl i večer. Co tělo dostane, to v rámci aktivit i spálí. Taková soulož, jak se říká, začni a spálíš, není to pravda. Moc vám to nespálí. Já bych raději popoběhl se psem,“ směje se herec.

Přiznává, že cvičí už jen jednou za týden. „Už je toho moc, nestíhám. Ale tím, že mám dva psy, tak se hýbu. Díky nim udělám denně tři až čtyři kilometry a jde to! Je to nádherná věc.“  

autoři: Tereza Kostková , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.