Discovery ukončí vysílání ve standardním rozlišení na satelitu, nadále ho ale bude nabízet

21. říjen 2021

Společnost Discovery, která je na českém a slovenském trhu kromě kanálů pod stejnojmennou hlavičkou také provozovatelem programů Eurosport, plánuje z distribučního satelitu operátorům přestat poskytovat signál stanic ve standardním rozlišení. Ti však v případě nutnosti a technické zastaralostí sítě o kanály ve standardní kvalitě nepřijdou.

„Všechny Discovery kanály budou k dispozici v HD kvalitě a operátoři budou mít možnost i nadále nabízet SD, pokud bude potřeba,“ uvedla společnost v oficiálním vyjádření pro portál Digitální rádio. Plánovaný krok se netýká pouze České republiky a Slovenska, ale i dalších zemí, kde společnost Discovery působí. Tzv. downscale kanálů, tedy snižování obrazové kvality do nižšího rozlišení, není ničím neobvyklým. Operátoři s ním běžně dokáží poradit.

V posledních měsících si řady technologických novinek okolo Discovery mohli všimnout i běžní diváci. Jednou z nich je zahájení distribuce kanálu Eurosport 4K, který je na našem trhu k dispozici prozatím pouze v T-Mobile TV. Během olympijských her Tokio 2020 mohli zájemci standardně sledovat na dvou standardních a šesti bonusových programech. Zahájena byla distribuce lokalizovaná verze HGTV, do HD má být překlopena stanice TLC.

autor: lukpo
Spustit audio

Související