Streamingová služba Spotify nabídne přehrávání podcastů s videem i přímo v televizorech

7. květen 2021

Streamingová služba Spotfiy začala v loňském roce u vybraných podcastů nabízet nejen samotné audio, ale také video. Například rozhovory tak dostaly podobu spíše internetové televize nebo formátu „pořadů“ některých youtuberů. Tato možnost je nyní k dispozici i pro zobrazovače připojené k internetu.

Videopodcast v prostředí chytrého televizoru

„Nyní můžete sledovat video podcasty, jako je například Joe Rogan Experience, na Spotify. V aplikaci Spotfiy jednoduše vyberete podcast, který chcete přehrát, pohodlně se usaďte, relaxujte a sledujte,“ informuje streamingová služba v aktualizaci aplikace, která je v České republice k dispozici například pro majitele televizorů značky LG.

Spotfiy je tak prakticky už pouhý krůček od toho, aby mohla začít nabízet touto formou videoklipy jednotlivých umělců. Vstoupila by tak na pole, kde je již aktivní konkurenční služba Tidal, která jako jedno z velkých lákadel nabízí hudbu ve vysoké zvukové kvalitě, případně s prostorovým zvukem Dolby Atmos. Aktuální změna ukazuje, jak tenká hranice mezi jednotlivými poskytovateli on-line obsahu existuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související