Televize Naživo by mohla obnovit vysílání, záleží na tom, zda její tvůrci seženou finance

26. únor 2021

Tvůrčí tým Televize Naživo si nechává otevřené pomyslné dveře pro možné obnovení jejího celoplošného vysílání. Tematická stanice, která fungovala po dobu dvou měsíců jako podpora kultury v době nouzového stavu, se dohodla s regulátorem na přerušení šíření signálu po dobu půl roku.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání souhlasila s tím, že celoplošná Televize Naživo může na dobu půl roku přerušit šíření svého signálu. Podle vyjádření zástupce stanice Štěpána Kubišty má tento čas posloužit na získání finančních prostředků na další fungování projektu. Program Televize Naživo bylo možné sledovat zejména ve večerních hodinách, kdy zde nechyběla divadelní představení nebo koncerty. Stanice byla unikátní v tom, že živě byl vysílán veškerý program včetně reklam.

„V tuto chvíli budeme pokračovat v naší činnosti s Českou televizí a vyrábět pro ni pořady, které se vysílají na ČT art, případně iVysílání. Naše pořady budou k dispozici také on-line na webu Film Naživo,“ uvedl pro portál Digitální rádio Kubišta. Důvodem k obnovení vysílání by byl podle jeho slov velký zájem veřejnosti včetně řady umělců a divadel. „Rádi bychom se k tomuto vysílání vrátili, bohužel jeho finanční náročnost je veliká. Pokud se to podaří, program bychom mohli obnovit v létě,“ konstatoval zástupce týmu Naživo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související