Turbulence na poli placené televize pokračují, Telly oznámila zákazníkům ukončení kanálů Digi Sport

3. srpen 2021

13. srpna dojde k ukončení distribuce kanálů Digi Sport. Na tuto novinku již připravuje své klienty provozovatel satelitní a internetové televize Telly v aktuálním newsletteru. Operátor tuto informaci pro portál Digitální rádio oficiálně potvrdil.

Placená televize v České republice zažívá v těchto týdnech významné změny na poli sportovních vysílacích práv. Zatímco tuzemskou fotbalovou ligu si zajistila pro své zákazníky nadále a poprvé kompletně společnost O2 Czech Republic, anglickou Premier League bude od příštího roku vysílat provozovatel satelitní a internetové televize Skylink. Tím to ale pochopitelně nekončí. Diváci se rozloučí například s letitou značkou Digi Sport.

„Dnem 13. 8. 2021 dojde k vyřazení kanálů Digi Sport HD 1, 2, 3, 7, 8 a 9 z nabídky Telly z důvodu ukončení provozu těchto kanálů jejich provozovatelem,“ píše v newsltteru pro své zákazníky stejnojmenný operátor. Portálu Digitální rádio tuto skutečnost potvrdil v úterý večer Jan Schöppel, vedoucí kounikace společnosti Telly, detaily však nechtěl sdělit. „V tuto chvíli mohu pouze potvrdit informaci, která již začala proudit k našim zákazníkům,“ uvedl.

Čtěte také

Významný pohyb v zákulisí a velká očekávání zákazníků jednotlivých operátorů potvrzuje i skutečnost, že nikdo za zainteresovaných stran nechce ani pod případným příslibem anonymity další změny komentovat. Internetovou licenci pro své další dva sportovní kanály nedávno získala skupina Nova, která pořádá v zítřejších večerních hodinách tiskovou konferenci. Pokud by byly stanice Nova Sport 3 a Nova Sport 4 předmětem této akce, budeme o tom pochopitelně informovat.

Telly velmi tajemně zatím slibuje následující: „Fotbalové ligy LaLiga, Bundesliga a Serie A, dosud vysílané na kanálech Digi Sport, se od začátku nadcházející sezony přesunou na nově vzniklé kanály vytvořené aktuálními držiteli vysílacích práv. Na tuto situaci reagujeme a jsme v závěrečné fázi vyjednávání s držiteli práv o možnosti zařadit tyto kanály do Telly nabídky. Zároveň jednáme i o rozšíření vysílacích práv na sportovní obsah, který jsme na Telly dosud nevysílali.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související