Tuzemská náboženská stanice Radio 7 může vstoupit do DAB+, Samson Digital vrátil licenci

20. leden 2022

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém letošním prvním zasedání udělila licenci pro digitální distribuci náboženské stanici Radio 7. Po nezbytných technických přípravách tak může stanice začít šířit svůj signál v tuzemských DAB+ multiplexech. Lze předpokládat vstup do sítí RTI cz a Teleko digital.

Držitelem digitální pozemní rozhlasové licence je společnost TWR live, která je součástí celosvětové sítě Trans World Radio. Vysílání Radia 7 je již možné v tuto chvíli naladit na internetu, u vybraných operátorů placené televize a také na satelitu Astra, pozice 23,5 stupně východně. Zde je program šířen nekódovaně, není tedy nutná přístupová karta žádného z operátorů placených služeb. Signál z družice pokrývá prakticky celou Evropu.

Na stejném zasedání zároveň vzal mediální regulátor na vědomí rozhodnutí společnosti Samson Media, která z ekonomických důvodů stáhla z DAB+ distribuce svůj program Samson Digital. Stanici je tak možné od letošního roku už naladit pouze na internetu, taktéž omezila moderovaný program. Vysílací rada zároveň na stejném zasedání schválila firmě Radio United Broadcasting v FM distribuci nahrazení stanice Signál Rádo programem Spin.

autor: lukpo
Spustit audio

Související