Vepřové kotlety na hrášku podle receptu z Podkrkonoší
V receptech našich babiček se vydáme za historií hrášku. A Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření k tomu přidají recept na dobrotu v podobě vepřových kotlet na hrášku.
Ingredience
- 5-6 plátků vepřové kotlety
- 2-3 lžíce sádla
- trochu hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- mletá sladká paprika
- 1 cibule
- 3 větší hrsti čerstvého hrášku
- 3 hrsti nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu rozpálíme sádlo a maso z obou stran prudce opečeme. Pak poprášíme paprikou, plátky otočíme paprikou dolů a podlijeme trochou horké vody. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a pod pokličkou dusíme doměkka. Když je maso téměř měkké, přidáme do kastrolu hrášek, kořenovou zeleninu a dodusíme do úplného změknutí masa. Podáváme s vařenými bramborami.