Výstava v Národním technickém muzeu představí i trendy a vyhlídky distribuce Českého rozhlasu

10. březen 2023

U příležitosti 100 let od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání v českých zemích uspořádá Český rozhlas ve spolupráci s Národním technickým muzeem výstavu s názvem „100 let je jen začátek. Český rozhlas 1923 – 2023“. Představí se rovněž aktuální trendy a vyhlídky konzumace obsahu, způsoby jeho příjmu i distribuce.

Čtěte také

Letenské muzeum čeká v následujících měsících ambiciózní proměna v interaktivní zvukovou arénu. Mezi historickými exponáty výrobní, přenosové a vysílací techniky budou zaznívat příběhy připomínající bohaté století kvalitního rozhlasového programu, významné události spojené s Českým, respektive s Československým rozhlasem nebo osobnosti, které za nimi stály.

Stěžejním motivem celého projektu je snaha o propojení starého s novým. I přes svůj znamenitý věk a zkušenost se Český rozhlas umí dívat a dívá vpřed, jako „moderní veřejnoprávní médium zřízené lidmi a pro lidi, které každý den informuje, vzdělává, baví a je partnerem pro každého kdykoli a kdekoli. Tuto jeho misi a poslání chceme výstavou podtrhnout“, uvádí vedoucí organizačního týmu Martina Poliaková z Oddělení strategického rozvoje ČRo.

Dominantním prvkem sálu se stane datová socha sestavená na základě matematické vizualizace různorodých vztahů v rozhlase. Mezi vizuálními elementy nebudou chybět světelné efekty, videoinstalace nebo VR tank. Dalším z neobyčejných exponátů bude také plně funkční vysílací pracoviště umístěné přímo v budově muzea. V průběhu celé výstavy se odtud plánují živá vysílání pořadů vybraných stanic Českého rozhlasu.

autoři: Český rozhlas , lukpo
Spustit audio

Související