Zbabělé chování a online rozchody. Co znamená ghosting, benching a zombieing

20. září 2021

Proč neodepisuje?! Proč se někdy neozve první? Co se děje?!! Poznáváte se v těhlech zoufalých výkřicích? Víme, o co jde.

Rozchody nejsou nikdy snadné. A je jedno, jestli se chcete rozejít s kamarádkou nebo kamarádem, protože si už nerozumíte, nebo opouštíte někoho, s kým jste chodili.

V takových chvílích je těžké zachovat se správně a někdy hledáme ta nejsnadnější řešení, která ale druhé straně ublíží. Když to někdo zkusí na vás, můžete se dostat do pěkně nepříjemných situací. Ty si ukážeme na třech typech chování, které mají zvláštní anglické názvy.

Ghosting

Vypařil se někdo z vašeho života jako duch (anglicky ghost)? Neodpovídá vám celé dny na zprávy, i když to byla velká láska, nebo kamarádství? Tak to vás ghostuje.

Co se děje? Proč neodepisuje?

Důvodů, proč zmizel a už se vám neozývá, i když je živý a zdravý, může být mnoho. To ale nic nemění na tom, že to od něj není hezké. Je to zkrátka zbabělé a pro něj pohodlné. Vy si děláte starosti, co se s ním stalo a on si postuje spokojená selfíčka na sociální sítě, jakoby se nechumelilo.

S ghostingem se musí poprat i Klára v novém seriálu Rádia Junior. Jak se s tím vypořádá? Poslouchejte seriál Vyghostovaná >>

Benching

Stav, kdy sice druhý odpovídá na vaše zprávy, ale většinou sám od sebe nenapíše první, se nazývá banching. Jeho vztah k vám zkrátka už není tak žhavý, jak se tvářil na začátku.

Máte pocit, že vás někdo poslal na lavičku a čekáte, že vás vrátí "do hry"?

Výraz bench znamená v angličtině „lavice“, a tak si to můžeme představit tak, jako když vás trenér při zápase pošle na lavičku jako zálohu a vy musíte čekat, jestli si na vás někdy vzpomene a pustí do hry. Taky nic moc, co?

Zombieing

Pokud vás někdo bez vysvětlení zazdil a přestal s vámi komunikovat, tak vás vyghostoval. To už víme. Ale pokud se po nějaké době sám znenadání ozve, je to, jako když zombie vstává z hrobu. Odtud ten název.

Při zombieingu je třeba velká opatrnost. Dotyčný se třeba jen nudí a chce se pobavit. Někdy je ale možné, že mu došlo, co ve vás ztratil a chce to vrátit. A je pak jen na vás, jestli si myslíte, že je to od něj upřímné a dáte mu ještě šanci.

Co s tím?

Jak z takových nepříjemných situací ven? Tady je každá rada drahá. Jedno je ale jisté. Takový člověk si vás nezaslouží. Měli byste tedy raději věnovat svou energii a čas někomu, kdo si toho bude vážit.

Ale jasně, to se snadno říká, ale hůř dělá. Možná vám pomůže příběh Kláry, které se stalo to samé... Je totiž Vyghostovaná! Jak to nakonec překoná? Pusťte si super seriál na webu a v aplikaci Rádia Junior. První díl je dostupný do 12. října 2021.

Poslouchat seriál Vyghostovaná >>

autor: kpe
Spustit audio

Související

Pusť si video