„A chodili jste s nějakou holkou 40 let?“ David Koller opouští skupinu Lucie

22. březen 2024

„Jsme tam lidi, kteří se opravdu dobře znají. Myslím, že se máme rádi. Udělali jsme spoustu super písniček a nevím, jestli k tomu odchodu říkat to, že se má v nejlepším přestat – ale tak to prostě je. Člověk se neustále stará o nějaké věci, a pak si řekne, jestli to má zapotřebí? A já jsem si odpověděl, že nemá,“ přiznává David Koller v pořadu Hovory.

„K tomu vždy sarkasticky dodávám otázku: ,Chodil jste někdy s nějakou holkou 40 let?‘,“ doplňuje.

David Koller, hudebník, zpěvák

Koller byl nedávno na premiéře dokumentu o Václavu Havlovi. „A nechalo to ve mně tedy opravdu ,zářez‘. Zase jsem si našeho Havla připomněl – on řekl tolik věcí, které by se daly, jak se říká, tesat. Měl by se hodně připomínat, a to hlavně mladým lidem – a doufám, že si tento dokument právě i takové diváky najde.“

„Je to sestříhané z posledních asi čtyř let jeho života, z různých příležitostí. A je pochopitelně taky trochu smutné, ale některé intelektuální a myšlenkové věci, které Havel přinesl, jsou nesmírně nadčasové,“ myslí si.

Benedikt, Adam, Nikola, David, začáteční písmena jmen čtyř synů Davida Kollera tvoří slovo BAND. Založí někdy rodinný Koller Band? A jak to vypadá, když se rozezpívává na ulici? Poslechněte si Hovory Vladimíra Kroce v audiozáznamu.

autoři: Vladimír Kroc , lup
Spustit audio

Související