Do DAB+ v Sasku půjde Oldie Antenne, Schlager Radio nebo Radio Teddy, licenci získalo téměř 40 stanic

7. březen 2022

Spuštění nových digitálních rozhlasových sítí v sousedním Sasku je o krok blíže realizaci. Tamní mediální regulátor SLM udělil licence zájemcům z řad privátních subjektů, kterých jsou téměř čtyři desítky. Svou expanzivní roli na této platformě potvrzuje i rozhlasová stanice Schlager Radio, kterou je možné naladit i v Čechách díky multiplexu COLOR DAB+.

Obrovský zájem vysílatelů vzbudil záměr saského regulátora spustit jednu celoplošnou, několik regionálních a jednu lokální síť u jednoho z našich nejbližších německých sousedů. V seznamu 37 vysílatelů figurují i v tuzemsku známí hráči, jako je Oldie Antenne (nový digitální okruh Antenne Bayern), Schlager Radio (je součástí nabídky sítě COLOR DAB+) nebo Radio Teddy, které lze naladit v několika sítích v Bavorsku.

S tímto zájmem a aktivitou zainteresovaných stran se o budoucnost digitálního rádia v Sasku není třeba obávat. O celoplošné, respektive celozemské vysílání má v současné době zájem devět subjektů. Mnohem více zájemců se ale objevilo v nových sítích pro Lipsko/severní Sasko, region Drážďany a přilehlé okresy nebo samotný městský multiplex v Drážďanech. Saský regulátor navíc konstatoval, že vyhověno mohlo být všem zájemcům.

autor: lukpo
Spustit audio

Související