DVB-T2 multiplex 24 s novou konfigurací, vysílač Praha – Malešická v provozu

26. září 2022

Společnost Digital Broadcasting, operátor DVB-T2 multiplexu 24, potvrdila rekonfiguraci své sítě v Praze, která spočívá v rozšíření na vysílač Praha – Malešická a naopak vypnutí kóty ÚTB. Aktuální přehled stanovišť, ze kterých bude od 1. října dostupný DVB-T2 multiplex 24 na území hlavního města zveřejnil operátor na svém webu.

„Společnost Digital Broadcasting s.r.o. zahájila dnes, v pondělí 26. září.2022, vysílání Vysílací sítě „24“ DVB-T2 (Multiplex 24) z třetí nové lokality Malešická v Praze 42 k. Na lokalitě Praha ÚTB (Olšanská) postupně snižujeme výkon a v pátek 30. září dojde k jejímu vypnutí,“ uvedl Martin Roztočil, ředitel vnějších vztahů operátora, a doplnil: „Během září tak budeme v Praze vysílat souběžně ze všech 6 lokalit.“

Z aktualizovaného přehledu DVB-T2 vysílačů Digital Broadcasting vyplývá, že od 1. října budou na území hlavního města v provozu původní kóty Ládví a Novodvorská a také nově spuštěné oblasti City Tower (Pánkrác), Zličín a Malešická. Největším lákadlem televizní sítě jsou programy mediální skupiny Nova (s výjimkou Nova Cinema), hlavní program je zde dokonce k dispozici s kvalitnějším obrazem než v síti Českých Radiokomunikací.

autor: lukpo
Spustit audio

Související