Hudební stanice Stingray Classica v nabídce bezplatně streamovaných kanálu služby Rakuten TV

15. únor 2021

V nabídce služby Rakuten TV, která je součástí televizorů připojených k internetu, se objevily další stanice pod hlavičkou Stingray. Uživatelé tu nově najdou kromě stanice Stingray Classica i programy Stingray Hitlist, Stingray Greatest Hits nebo Stingray Soul Storm.

Další překvapení pro své zákazníky si připravila streamingová platforma Rakuten TV, která je primárně zaměřená na prodej a půjčování filmů on-line. V nabídce bezplatně streamovaných programů se objevily další atraktivní programy společnosti Stingray, kterým vévodí stanice Classica. Tu důvěrné znají například klienti satelitní televize Skylink nebo IP platformy T-Mobile TV.

Stingray Classica je první německý televizní kanál zaměřený na klasickou hudbu, operu a balet, koncerty vážné hudby a dokumentární filmy. Program vysílá pochopitelně ve vysokém rozlišení obrazu HD, v originálním znění. Na satelitu je jeho obsah doprovázen řadou doplňkových titulků, čeština však mezi nimi chybi.

Čtěte také

Dalšími, nově zařazenými stanicemi pod hlavičkou Stingray, jsou v nabídce Rakuten TV Hitlist, Greatest Hits a Soul Storm. Na rozdíl od Stingray Classica nejde o klasické televizní kanály, ale hudební streamy doplněné střídajícími se statickými tematickými obrazovkami. Vedle těchto stanic se nově v nabídce Rakuten TV objevily také kanály Demand Africa a Edge Sport. Tuto stanici měl shodou okolností v nabídce v minulosti také operátor Skylink.

Službu streamovaných kanálů mohou v České republice využívat majitelé zobrazovačů připojených k internetu, tedy takzvaných chytrých televizorů. Rakuten TV už má u řady výrobců na dálkových ovladačích speciální tlačítko. Stanice jsou pak k nalezení ve speciální kategorii „Free Channels“. V současné době je zde k dispozici už několik desítek programů různých žánrů, mezi nimiž nechybí dokumenty, sport, hudba ani dětské kanály.

autor: lukpo
Spustit audio

Související