Kde naladit nový zpravodajský kanál JOJ 24? V Česku bude jeho dostupnost omezená

30. září 2022, aktualizováno

V neděli 2. října od 19 hodin se začne psát historie nového zpravodajského kanálu JOJ 24. Program určený pro slovenský trh bude mít přesah i do Česka, a to díky příhraničním slovenským televizním vysílačům. Stanice se objeví i na satelitu Astra, přístup však k ní budou mít pouze diváci s kartou Skylink pro slovenský region.

Čtěte také

Někteří operátoři působící na Slovensku již programovou pozici pro novou tamní zpravodajskou televizi zařadili do svých nabídek. Platí to i pro satelitní televizi Skylink. JOJ 24 budou moci sledovat pouze ti diváci, kteří mají na svých kartách aktivní slovenský region. Zákazníci Skylinku s českou nabídkou tak budou mít smůlu. Kanál by mohli teoreticky zařadit i někteří operátoři působící v obou zemích zároveň.

JOJ 24 bude zákazníkům Skylinku zpřístupněna od nejnižší nabídky a operátor program zařadí ve vysokém rozlišení obrazu, formátu Full HD. Promo smyčka je však v tuto chvíli k dispozici pouze ve standardní kvalitě. Na satelitu bude program zakódován a nebude možný jeho individuální příjem, tedy volná distribuce v režimu free-to-air (FTA). V internetové televizi Skylink Live TV se má JOJ 24 objevit později.

Poměrně překvapením je skutečnost, že dva dny před svým plánovaným startem není stanice k dispozici v pozemním vysílání. Portálu Živé.sk, který poměrně často komunikuje novinky skupiny JOJ s předstihem, její zástupci sdělili, že její zpravodajský kanál má být dostupný ve slovenském DVB-T2 multiplexu 1 se starším kódováním H.264/AVC. I zde má být obrazový formát překvapivě ve vysokém rozlišení. Stanice je dostupná také online.

autor: lukpo
Spustit audio

Související