Kuře se švestkovou omáčkou, jak ho měla ráda Karolina Světlá

Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření tentokrát připomenou spisovatelku Karolinu Světlou a její oblíbené jídlo z Podještědí, kuře se švestkovou omáčkou.

Ingredience
  • 4 kuřecí stehna
  • máslo
  • sůl
  • tlučený kmín
  • voda
Ingredience
  • Omáčka: 1 malá cibule
  • 1 lžička másla
  • 3dcl osoleného kuřecího vývaru
  • 2 vrchovaté lžíce povidel
  • 1 lžíce mouky
  • špetka skořice

Do pekáčku dáme kousky másla, kuřecí stehna ochucená solí a kořením a trochu vody. Dáme péci do hodně vyhřáté trouby a během pečení podléváme výpekem. Na pánvi si na másle osmahneme na čtvrtkolečka nakrájenou cibuli, hned ji zalijeme vývarem a přidáme švestková povidla. Chvilku povaříme a pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Dochutíme skořicí. Na talíři polijeme každé stehno omáčkou. Podáváme s knedlíkem.