Lifestylový kanál TLC spustí distribuci ve vysokém rozlišení HD, kvalitu streamu testuje

19. leden 2021

Stanice TLC se po letech konečně dočká své verze s vysokým rozlišením. Přípravy na její spuštění společnost Discovery potvrdila, zatím však neuvedla přesný termín, kdy se tak stane. Lokální stream je v současné době ve fázi příprav.

Společnost Discovery připravuje spuštění HD verze lifestylového kanálu TLC. Koncem minulého týdne se na satelitu Astra 4A, pozice 4,8 stupně východně, objevila nová programová pozice stanice, k níž je připojena také česká jazyková stopa. Provozovatel TLC spuštění lokální verze v HD kvalitě potvrdil. V průběhu letošního roku tak bude společnost Discovery nabízet všechny své kanály ve vysokém rozlišení obrazu, zároveň připravuje v následujících měsících uvedení vlastní streamingové služby.

„V současné době probíhá testování kanálu TLC v HD kvalitě pro Českou republiku a Slovensko tak, abychom jej mohli v nadcházejícím období spustit. Jakmile bude kanál po technické stránce připraven, budeme o této novince všechny naše diváky oficiálně informovat,“ uvedla pro náš portál Lucie Bayer, Senior Manager, Distribution and Business Development for Discovery pro Českou republiku a Slovensko. Firma zároveň připravuje pro náš region i 4K verzi kanálu Eurosport, která by mohla odstartovat s olympiádou v Tokiu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související