Magistr v oboru okultismus už je realita a Brňan ukradl obal od švestek. To jsou nej zprávy týdne.

27. říjen 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejsladší třešničky ze zpravodajského koktejlu. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu zaujala informace o tom, že exeterská univerzita nabízí první magisterské vzdělání v magii a okultismu. První magisterský obor svého druhu bude magii sledovat hlavně z pohledu sociálních, filosofických a humanitních věd. Možné bude diplom získat i na základě závěrečné performance.

Zuzanu cvrnkla do nosu zpráva o tom, že japonské aerolinky musely minulý týden narychlo shánět letadlo pro delegaci sumó zápasníků. Společně totiž vážili nad limit nosnosti letadla. Dopravce proto sportovcům vypravil ještě jeden letoun.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna: muži z tamního nádraží hrozí tvrdý trest. Vytáhl Kazachovi z báglu prázdný obal od sušených švestek. A nic víc.

Je mezi univerzitou čar a kouzel, neúspěšným zlodějem a trampotami sumistů nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.