Nabídka DAB+ v Rakousku se má rozšířit na téměř šedesát rádií

5. duben 2024

58 rozhlasových stanic bude možné v následujících měsících naladit prostřednictvím digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v Rakousku. Předpokládá to mediální regulátor KommAustria v souvislosti se spuštěním druhého celoplošného multiplexu a několika regionálních sítí v jednotlivých spolkových zemích. Technickým operátorem bude opět společnost ORS.

Čtěte také

Nová celoplošná síť a pět regionálních multiplexů mají dohromady nabídnout dalších osmadvacet rozhlasových stanic dostupných prostřednictvím digitálního rádia DAB+. V součtu se stávajícími programovými nabídkami se dostáváme na celkových 58 okruhů. Doposud v Rakousku fungovala jedna celoplošná síť s označením DAB+ Austria, další programy pak nabízí metropolitní multiplex CityMUX Wien II. Se spuštěním nových programových nabídek se počítá již 21. června.

„Za smlouvami pro distribuci je již zavedených i nových rozhlasových stanic, jejichž programy bude ORS jako operátor v budoucnu distribuovat. Některé stanice jsou také dostupné současně na FM, ale v mnoha případech se jedná o zcela nové rozhlasové nabídky,“ uvedl Michael Ogris, předseda mediálního úřadu KommAustria . „Pokračujeme tak v našem zákonném zavázku nadále rozvíjet digitální vysílání a s pomocí digitalizace podporovat rozmanitost médií a názorů,“ dodal Ogris.

autor: lukpo
Spustit audio

Související