Živé vysílání Srdcovek i prohlídky budovy. Zveme vás na Den otevřených dveří Českého rozhlasu Brno

15. květen 2023

Zveme vás na Den otevřených dveří do brněnského rozhlasu. Uskuteční se v sobotu 20. května od 10 do 16 hodin. Prohlédněte si studia a setkejte se s oblíbenými moderátory!

Program:

  • 10-12 hodin: Víkendové Srdcovky Zdeňka Junáka s Vítězslavem Koudelkou ve Studiu 7 (živé vysílání)
  • 12 hodin: módní přehlídka s Klobouky Dantes
  • 12-14 hodin: Orchestr Gustava Soldána ve Studiu 7

Po celou dobu Dne otevřených dveří bude v rozhlasové hale stánek vědy s ukázkami a pokusy z VIDA! Science centra. Uvidíte i Báru Janečkovou, autorku knihy Svět Úžasné Báry (na místě bude možné knihu z vydavatelství Radioservis i zakoupit). Před budovou vás uvítá model zeměkoule z brněnské hvězdárny.

Komentovaná prohlídka na střeše budovy Českého rozhlasu Brno

Prohlídky budovy se budou konat každou půlhodinu, první v 10 hodin, poslední v 15 hodin. Kapacita jedné prohlídky je 20 lidí, sraz bude vždy u recepce. Ti, kteří budou mít o komentovanou prohlídku zájem, dostanou u vchodu časový lístek.

Součástí programu ve foyer bude průběžná autogramiáda moderátorů. Těšit se na vás bude: Borek Kapitančik, Ivana Slabáková, Zdeněk Junák, Jiří Kokmotos nebo Pavel Kašpar.

Před Studiem 7 a ve foyer budovy si můžete zároveň prohlédnout výstavu fotografií z archivních fondů Českého rozhlasu. Na panelech jsou umístěny QR kódy, které vám umožní přehrát dobové zvukové snímky v aplikaci mujRozhlas.

Kde nás najdete?

autoři: Radek Bortlík , lop
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.