Zapečené brambory s fenyklem

V kuchyních našich babiček to vonělo řadou bylinek, které mají dávnou historii. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření tentokrát vybrali fenykl.

Ingredience
  • ½ kg brambor
  • 1 cibuli
  • 1 sladký fenykl
  • hrst čerstvého hrášku
  • 4 lžíce vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • snítka saturejky
  • sádlo

Oškrábané brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli a fenykl očistíme a nakrájíme na kolečka. Pekáček vymažeme sádlem a střídavě do něho vkládáme vrstvu brambor, osolíme a opepříme, vrstvu fenyklu, vrstvu brambor, vrstvu hrášku, vrstvu brambor, vrstvu cibule, vrstvu brambor. Osolíme, opepříme a posypeme saturejkou. Zakapeme vinným octem. A pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.