Písně Céline Dion sužují město a naháč pohoršoval Brno

10. listopad 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejsladší bonbóny ze zpravodajského pytlíku. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici soundtracku k Titanicu zaujala zpráva o tom, že obyvatelé města Porirua na Novém Zélandu už mají dost písní zpěvačky Céline Dion. Nemůže za to ale kvalita jejích hitů. Na vině jsou milovníci tzv. „sirénových bitev“, kteří v noci soutěží o to, kdo píseň zpěvačky pustí hlasitěji z amplionu na svém voze.

Zuzanu zase oslovila informace o tom, že oblíbený playlist tiší bolest skoro jako prášek proti bolesti, jak tvrdí jedna studie.

Nesměla chybět nějaká ta krimizprávy z Brna: na tamním sídlišti se vydal na čerstvý vzduch šedesátiletý muž, který vylezl bez svršků na balkon. Než se pořádně rozhlédl po okolí, už na něj zvonila hlídka městské policie. Pracovníky v uniformách zavolala pohoršená svědkyně.

Je mezi moravským nahuláčem, otravnými songy a hojivou sílou hudby nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.