Rádio Dechovka doplnil v DVB-T2 multiplexu 23 Český Impuls

16. březen 2021

Patří rozhlasové vysílání na platformu DVB-T2? Odpověď, která je prozatím stále kladná, dávají České Radiokomunikace. Součástí DVB-T2 multiplexu 23 se dnes stala rozhlasová stanice Český Impuls, která v této síti doplňuje Rádio Dechovka.

Český Impuls je druhou rozhlasovou stanicí, která je dostupná v DVB-T2 multiplexu 23 Českých Radiokomunikací. Obecně se dá říci, že šíření prostřednictvím platformy, jež je primárně určena pro distribuci televizního vysílání, je u rozhlasových stanic velmi populární. V případě DVB-T2 multiplexu 24 jsou zde šířeny rádia Čas, Čas Rock a Dálnice, část kapacity veřejnoprávní sítě 21 má vyhrazený pro své programy Český rozhlas. Rádia Dechovka a Český Impuls jsou také součástí DVB-T2 Regionální sítě 4 v Praze.

Součástí Českého Impulsu v DVB-T2 multiplexu 23 nejsou žádné doplňkové služby. Pro tento standard vysílání je použito tradičně kódování zvuku ve formátu HE-AAC, datový tok se pohybuje okolo 50 kbps. Operátor přidal do digitální sítě také elektronického programového průvodce (EPG). Ten však podobně jako například Šlágr TV v konkurenčním multiplexu 24 neobsahuje žádné informace o vysílaném pořadu. Jde o prostý text: „Rádio pro radost ze života.“ V Praze, středních Čechách a na jižní Moravě vysílá stanice na kmitočtu 981 kHz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související