Skořicový čaj

Skořice patří mezi nejsilnější antioxidanty, skvěle poslouží mimo jiné k posílení organismu. Proto bychom měli šálek kávy alespoň občas vyměnit za skořicový čaj. Jak ho připravit, poradila Štěpánka Kutišová, odborná garantka pořadu Přírodní lékárna.

Ingredience
  • 3 lžičky mleté skořice
  • půl lžíce jedlé sody
  • 1 litr vroucí vody

Tři plné čajové lžičky rozemleté skořice rozmíchejte s půl lžící jedlé sody v litrové konvici. Zalijte vařící vodou a nechte stát, dokud voda nevychladne.

Roztok přeceďte, zbavte sedliny a přikryjte pokličkou. Dejte chladit do lednice.

Pijte po jednom čtvrtlitrovém hrnečku čtyřikrát denně. Po dvou až třech týdnech dávku můžete snížit na jeden až dva šálky denně.

Účinně funguje i celá skořice vyvařená ve vodě.

Související

  • Zlaté mléko

    Elixírem zdraví je zlaté mléko. Obsahuje totiž koření, díky kterému detoxikuje játra, zvyšuje imunitu a likviduje záněty. Recept připomněla Štěpánka Kutišová.

  • Čajové sušenky s medem a meruňkami

    Čaj má blahodárné účinky na lidské zdraví. K šálku nápoje si můžete připravit i sušenky s čajem a meruňkami. Svůj recept prozradila výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.

  • Májská horká čokoláda

    Blahodárným nápojem pro náš organismus může být horká čokoláda s kajenským pepřem a skořicí. Připravte si ji podle receptu výživové poradkyně Štěpánky Kutišové.