Startup nabízí „družinu“ pro dospělé a Brňan se vymočil na betlém. To jsou nej zprávy týdne

1. prosinec 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlahodnější cukrlátka ze zpravodajské cukrárny. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanku jako milovnici komunit zaujala zpráva o tom, že kalifornský startup nabízí „družinu“ pro dospělé za 200 dolarů měsíčně. Společenský klub je zaměřený na přátelství. Od ostatních klubů určených pouze pro pečlivě vybrané členy se liší tím, že je určen spíše hledačům blízkosti než exkluzivity.

Zuzanu jako fanynku vinařství potěšila informace o tom, že pokud vás bolela po červeném víně hlava, bylo víno asi kvalitní! Může za to prý látka spojená s dozráváním bobulí.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z jižní Moravy: mladík v Brně pokazil lidem Vánoce. Při hlazení anděla se vymočil na betlém.

Je mezi močovým vandalem, vinným bolehlavem a komunitou pro singl lidi nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.