Netflix natočí dokumentární sérii o streamingové službě Spotify

12. prosinec 2019

Streamingová služba přinesla revoluci v poslechu hudby, když umožnila zájemcům její legální poslech, navíc v základní verzi bezplatně. Původem švédský projekt se stal úspěšným po celém světě.

On-line služba Netflix oznámila, že v její produkci vznikne nová dokumentární série věnovaná streamingové platformě Spotify, která před několika lety přinesla revoluci v konzumaci hudebního obsahu. Základem pro vznik tohoto původem švédského fenoménu je kniha Spotify Untold od Svena Carlssona a Jonase Leijonhufvuda. Tesha Crawford, ředitelka Netflix International Originals Northern Europe, konstatovala, že Spotify je skvělým příkladem toho, jak může mít původně místní příběh globální dopad.

Série se soustředí na mladého švédského podnikatele Daniela Eka a jeho partnera Martina Lorentzona, kteří způsobili revoluci tím, že nabídli bezplatnou a legálně streamovanou hudbu po celém světě. „Je to příběh o tom, jak tvrdá přesvědčení, neúprosná vůle, přístup a velké sny mohou malým hráčům pomoci zpochybnit status quo tím, že vyvinou způsob, jakým můžeme všichni poslouchat hudbu,“ uvádí Netflix v tiskové zprávě. Kdy se nová dokumentární série na Netflixu objeví, zatím oznámeno nebylo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související