Obrazová publikace Rozhlasto přináší jedinečné fotografie a dokumenty ze stoleté historie rádia

13. duben 2023

Kniha Rozhlasto představuje 100 rozhlasových let v unikátních fotografiích, plakátech a dokumentech z bohatého Archivu Českého rozhlasu.

Publikace zachycuje spartánské počátky vysílání ve dvacátých letech, zlatou éru rozhlasu ve 30. a 60. letech i krvavé boje o rozhlas v letech 1945 a 1968.

Radiotéka.cz

Čtěte také

Zobrazuje specifickou práci rozhlasových pracovníků za mikrofonem i u nahrávacích zřízení a představuje osudy známých rozhlasových osobností, slavných herců a režisérů. Nezapomíná ani na posledních 30 let veřejnoprávní služby veřejnosti.

Součástí knihy jsou i QR kódy, které po načtení mobilním telefonem umožňují okamžité přehrání dobových zvuků spojených s danou fotografií. Součástí je i několik tematických složek, v nichž čeká na čtenáře vždy odhalení jednoho tajemství.

Představení na festivalu Svět knihy

S mimořádnou péčí připravenou obrazovou publikaci Rozhlasto představili její autoři na Mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy na pražském Výstavišti 13. května 2023.

Knihu zde slavnostně otevřeli generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral a další rozhlasové osobnosti. Následovala autogramiáda, během níž výpravnou publikaci podepisovali Lucie Výborná, Jan Pokorný, Petr Král, Dalibor Gondík, Patrik Rozehnal, Milan Cais, Naděžda Hávová, Jan Rosák, Jaroslav Plašil a další známí rozhlasáci.