Seriál Proměny měst v regionálním vysílání

12. duben 2023

Rozhlasový seriál z produkce regionálních stanic Českého rozhlasu dokumentuje proměny krajských měst za posledních 100 let. Přiblíží typická odvětví, kterými se dnešní podoba měst formovala, ale zkoumá také jejich ambice pro příští stovku let.

Seriál si od dubna do července poslechnete ve vysílání své regionální stanice Českého rozhlasu každou neděli ve 13:40 a v repríze následující sobotu ve stejném čase.

Všechny odvysílané díly k poslechu online ❯❯

Jak se v uplynulých sto letech změnila dnešní krajská města, kdo jim vtiskl jejich současnou podobu a proč je stojí za to navštívit? Čím byla jednotlivá města typická před sto lety, čím žijí dnes a jaká je jejich vize do další stovky? Na to všechno budou hledat odpovědi naši reportéři v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Olomouci, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Liberci, Zlíně, Pardubicích, Jihlavě, Karlových Varech a Mladé Boleslavi.

Celý seriál doprovodí také historické i současné fotografie jednotlivých měst. První díl Proměn měst si můžete poslechnout už 2. dubna 2023.

Spustit audio