Hovězí na česneku s majoránkou na svátek Božího těla

Připomeneme oslavy svátku Božího těla, při jejichž příležitosti se mimo jiné podávalo hovězí na česneku s majoránkou.

Ingredience
  • ¾ kg hovězí kližky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 3 cibule
  • 8-10 stroužků česneku
  • vrchovatá lžíce majoránky
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžíce sádla

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Promícháme s rozmačkaným česnekem, majoránkou a pepřem. Necháme několik hodin uležet. V kastrolu na sádle osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli. Přidáme maso a opečeme ze všech stran, občas promícháme.

Když je maso opečené, podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí. Před konce dušení vmícháme trochu hořčice. Podáváme s se šťouchanými bramborami nebo s makarony.