Bramborové vdolky podle válečné příručky Jiřího Šimka Vaříme z přídělu
Potraviny byly, stejně jako za války, na příděl až do roku 1953. Příručku, jak vařit s výrazně omezenými zásobami, sestavil například Jiří Šimek. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření z ní vybrali sladký recept.
Ingredience
- 30 dkg hladké mouky
- 3 dkg mouky sójové
- 5 dkg mouky bramborové
- 20 dkg studených strouhaných vařených brambor
- 3 dkg cukru
- 3 dkg margarínu
- 3 dkg kvasnic
- 1/8 l mléka
Suroviny dejte do mísy, vypracujte z nich těsto a nechte kynout. Vykynuté těsto vyválejte na vyšší plát, za kterého vykrájejte skleničkou vdolečky. Dejte na vymaštěný plát do trouby a upečte.