Bramborové vdolky podle válečné příručky Jiřího Šimka Vaříme z přídělu

Potraviny byly, stejně jako za války, na příděl až do roku 1953. Příručku, jak vařit s výrazně omezenými zásobami, sestavil například Jiří Šimek. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření z ní vybrali sladký recept.

Ingredience
  • 30 dkg hladké mouky
  • 3 dkg mouky sójové
  • 5 dkg mouky bramborové
  • 20 dkg studených strouhaných vařených brambor
  • 3 dkg cukru
  • 3 dkg margarínu
  • 3 dkg kvasnic
  • 1/8 l mléka

Suroviny dejte do mísy, vypracujte z nich těsto a nechte kynout. Vykynuté těsto vyválejte na vyšší plát, za kterého vykrájejte skleničkou vdolečky. Dejte na vymaštěný plát do trouby a upečte.