Fazolový guláš s červenou řepou

Ve vyprávění o tom, jak vypadal jídelníček většiny českých rodin po konci 2. světové války, si připomeneme vynalézavost našich babiček, které si uměly poradit i s málem.

Ingredience
  • 1 cibule
  • 4 brambory
  • 1 červená řepa
  • sladká mletá paprika
  • pepř
  • tlučený kmín
  • ¼ kg vařených červených fazolí
  • 4 stroužky česneku
  • tuk na smažení

Na rozpáleném tuku dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli. Brambory a červenou řepu nakrájíme na malé kousky a přidáme k osmahnuté cibuli. Zalijeme do poloviny kastrolu vodou, přidáme drcený kmín, červenou papriku a vaříme brambory s červenou řepou do měkka. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a předem vařené fazole a společně ještě krátce povaříme.