Duchové v hudbě i v rozhlasovém studiu

16. leden 2024

Duchové v hudbě i v rozhlasovém studiu

Hodiny šly pozpátku, byl tam mrtvej vzduch, bylo něco v nepořádku, lítal v rozhlase duch!

Nebojte, jednalo se o dobrého, hudebního ducha a celé listopadové Vlnohraní se neslo v mile strašidelné a zábavné atmosféře. Aby ne!

Společně s duchy jsme objevovali, co dělá hudbu hudbou a co ji odlišuje od hluků a ruchů.

Bicista Karel Fingl představil několik bicích nástrojů, na divácky nejzajímavějším – marimbě zahrál téma z haloweenské scény ze slavného filmového Harryho Pottera.

Duchů se diváci nebáli ani při efektním Tanci kostlivců od Camilla Sainta–Saënse, ve kterém se k marimbě přidal klavírista Egli Prifti.

A došlo i na andělskou něhu v Pie Jesu od A. L. Webera a G. Faurého v podání nebesky hrající flétnistky Barbory Vodhanelové.

Pod vedením autorky scénáře Martiny Spiritové si posluchači pohrávali se slabikami slova REQUIEM. Zjistili taky, jak skvěle se dá hrát na tělo a zapojit se tak do závěrečného nahrávání slavné písně z filmu The Addams Family.

Moderátorka Jana Trojanová v závěru dušičkového hudebního dýchánku vyhlásila soutěž.    

Výsledky listopadové soutěže

Soutěžilo se o 2 vstupenky na adventní Vlnohraní. Zadáním bylo namalovat obrázek z dušičkového Vlnohraní, ztvárnit to, co diváky nejvíc zaujalo.

Obrázků přišla spousta, byly nádherné a my vám za ně moc děkujeme.

Vybrat pouze jeden vítězný, to prostě nešlo!

A tak máme hned tři výherce:

Vojta Trávníček (5 let) a Naty Kubartová (10 let) získávají 2 vstupenky na nadcházející koncert, Beáta M. (8 let) sadu 4 CD Nebojte se klasiky – hudební škola na CD.

Výhercům gratulujeme a na všechny se těšíme zase příště.

Spustit audio

Více o tématu