Podcast Session v Kasárnách Karlín oživí improvizovaná rozhlasová hra s legendou českého rapu

26. září 2019

Program Podcast Session v pondělí 30. září vyvrcholí natáčením improvizované rozhlasové hry Radio Ivo. Kromě tradičního obsazení Petra Marka, Johany Ožvold a Mariana Moštíka se do živého rozhlasového kabaretu zapojí i raper James Cole. Zažijete vznik, ale i možnou zkázu rozhlasové hry přímo před vašima očima. Začínáme ve 20:30, vstup je zdarma. 

Radio Ivo je přenesení rozhlasové hry na divadelní prkna bez jakékoli transformace, pouze s možností vidět její vznik. Pro představení Petra Marka, Johany Ožvold a Mariana Moštíka je typická výrazová civilnost a zvukový realismus v pozvolném tempu. A co se týče obsahu, sami autoři většinu zápletek Radia Ivo označují za normální příběhy ze života.

Podcast Session Českého rozhlasu

Workshopy, debaty, začínající podcasteři i známé hvězdy. Session se koná v pondělí 30. září 2019 od 13 do 21:30 hodin v Kasárnách Karlín. Vstup je zdarma a bez registrace. Stačí přijít a být u toho. Informace najdete zde na stránce vpravo nebo na Facebooku.  

Radio Ivo s Jamesem Colem začíná ve 20:30 ve Velkém sálu. 

 

Divadelníci improvizují pro posluchače Radia Wave již od roku 2016

Radio Ivo sehrálo od roku 2006 zatím přibližně 100 kompletně improvizovaných rozhlasových her jak na divadelních prknech, tak živě v rozhlase. Za hru Život nedoceníš aneb Měl byste dvacet minut? získalo v roce 2009 mezinárodní rozhlasovou cenu Prix Bohemia. V listopadu 2016 Radio Ivo začalo spolupracovat s Radiem Wave. Živá improvizovaná představení od té doby nabízí divákům ve studiu Českého rozhlasu a záznam z natáčení pak míří k posluchačům rádia. 

Tři divadelníci s bohatými zkušenostmi v branži

Herecká trojice Radia Ivo sestává z členů českých alternativních divadelních skupin. Petr Marek je zakládajícím členem improvizačního Dekadentního divadla Beruška, hudebních skupin Midi Lidi a Monikino Kino, a filmovým režisérem. Johana Ožvold pochází z hradeckého Divadla DNO, vystudovala režii na FAMU a točí filmy a rozhlasové hry, byla členkou hudební skupiny Kazety. Marian Moštík byl členem havířovského improvizačního Divadla V soukolí. Všichni tři společně hrají také v kolektivním all-stars-bandu moravských improvizačních divadel LÁHOR/Soundsystem.

James Cole se představí v pondělí naživo, chystá i podcast o počítačových hrách

James Cole se na české rapové scéně pohybuje už od začátku nultých let. Kromě sólové tvorby a nejrůznějších kolaborací společně s Hugo Toxxxem založili hip-hopové duo Supecrooo, jehož legendární debutové album Toxic Funk vyšlo v roce 2004 u Maddrum records. Jeho hostování v mimořádném díle Radia Ivo není poslední spoluprací s Radiem Wave – momentálně pro Český rozhlas připravuje podcastovou sérii o počítačových hrách, a tak se s ním posluchači budou moci na rozhlasových vlnách setkávat i nadále.

Spustit audio

Související

Více o tématu

Tipy z programu

Pondělí 30. 9.
13:00–  15:30
Jak mluvit na mikrofon
Mluvte tak, aby posluchači vašeho podcastu rozuměli. Chyby, tipy, cviky od profesionálů z rozhlasu.
Bazén, Kasárna Karlín
Vstupné:zdarma a bez registrace
13:00–  15:30
Jak na techniku
Který program a mikrofon si koupit a kolik to stojí? Dá se podcast nahrávat i na telefon? Workshop nejen pro začínající podcastery.
Velký sál, Kasárna Karlín
Vstupné:zdarma a bez registrace
13:00–  14:00
Jak začít s podcasty s Adamem Javůrkem
Jak vybrat dobré téma, kde natáčet a kam podcast umístit, aby se dostal k posluchačům a byl úspěšný?
Bazén, Kasárna Karlín
Vstupné:zdarma a bez registrace
17:00–  18:00
Vinohradská 12 živě! Hostem je Kovy
Lenka Kabrhelová bude poprvé natáčet před publikem. Zpravodajský podcast Vinohradská 12 a vy všichni s námi.
Velký sál, Kasárna Karlín
Vstupné:zdarma a bez registrace
16:00–  17:00
Virtuální realita pro vaše uši
Stanice Vltava přiveze na Session svou binaurální hru Virtuoso a sadu sluchátek.
Bazén, Kasárna Karlín
Vstupné:zdarma a bez registrace
20:30–  21:30
Radio IVO
Jak dopadne přenesení rozhlasové hry na pódium bez jakékoli transformace? Těšte se na Radio Ivo a rapera Jamese Colea.
Velký sál, Kasárna Karlín
Vstupné:zdarma

Sledujte nás